Jag brukar alltid sammanfatta året som gått, och jag tyckte förra året var mitt "bästa". Men nu har faktiskt 2015 dragit det högsta strået, för 2015 kunde inte ha blivit bättre!! <3 Är nästan så att jag inte vill att året ska ta slut, för jag har verkligen haft ett jättebra år! 
 
Det var i slutet av januari, början av februari som vi började diskutera om vi skulle skaffa en hund tillsammans. Vi har diskuterat det några gånger för länge sedan men nu kändes det mer seriöst än någonsin. Så jag tog kontakt med några uppfödare i närheten av Umeå. Jag har alltid sedan jag var 11 - 12 år gammal velat ha en Sheltie, alltså en shetland sheepdog.
  
 
Jag fick tag i en kennel i Hällnäs, utanför Vindeln. Jag frågade Johan om vi kunde besöka den efter jag slutade skolan någon dag. Sagt och gjort, vi åkte dit den 3e februari för att besöka valparna. Det fanns bara en kvar om vi ville ha en, och det var en hane som var kvar. Jag blev kär i alla valparna! 
 
Innan vi åkte hem, sa Lillemor (uppfödaren) att vi skulle tänka igenom valet noga. Att det verkligen kändes bra om vi skulle köpa, vi tackade för oss och satte oss i bilen efter att ha varit hos dem i ca 3 timmar. 
 
Det  första Johan sa till mig när vi satt i bilen var: 
- Om vi skaffar en hund så kommer man att ta sig tid till den också. 
(det var inte så han sa innan vi åkte dit, så jag tror det var någon mer än jag som blev kär i valparna) 
Jag blev så lycklig att han sa det <3 
 
 
Vi pratade mycket med varandra hur vi skulle göra, vem skulle passa han om vi var borta på skola/jobb. Vilken månad passar det bäst att skaffa? Osv. Vi pratade även med vänner och familjen att vi funderade på en valp. Att de kanske kunde ställa upp som hundvakt om vi skulle behöva hjälp i början. Det var inga som helst problem. Så tillslut pratade vi med Lillemor om hur vi skulle göra, om vi ville köpa valpen eller inte. Vi tog det bästa beslutet någonsin! <3 <3 <3 Vi beslutade oss för att köpa sista valpen som var kvar, så otursdaden fredag den 13e blev våran lyckodag. Då fick vi en ny familjemedlem, och namnet på våran skruttis blev Chivas.
 
Den 21a Februari skrev en tjej som heter Kim till mig på facebook, och hon skrev detta till mig: 
 
"Hejsan! Hörde av Lillemor att du har köpt en kullbror till våran tik. Vi bor också i Holmsund och det hade varit jättekul om vi skulle kunna träffas och låta valparna få leka."
 
 
 
Jag åkte till Kim rätt så snabbt efter vi skrivit till varandra, där fick syskonen ses igen och det blev en massa bus. Både jag och Chivas fick en kompis. Förut försökte vi träffas minst en gång i veckan för att hundarna skulle få ses och busa lite. Vi träffades allt mer och mer, nu bor vi grannar och är med varandra flera gånger i veckan. Jag känner att jag är så oerhört glad att jag fått träffa dig! Du är min vän för livet, jag tror vi kommer göra många saker tillsammans och tack för du skrev till mig.  Du är en riktigt fin vän <3 
 
 
Den 2a Mars fyllde jag 22 år, jag sa till Johan att jag så gärna ville ha fika på sängen. Sagt och gjort, han klev upp gick och stökade i köket. Kom tillbaka till sovrummet med en plåt fullt med fika, kaffe, juice och mackor. 
 
 
Jag skulle precis hälla upp kaffe, juice och ta en kopp kaffe och ge till mig samt min älskling. Jag gav Johan första koppen, sedan lyfte jag på andra.. Där under min kopp låg en ask, en svart liten ask.. Jag tänkte direkt är det en ring?! 
 
Direkt när jag öppnade asken tittade Johan på mig och frågade.. 
- Vill du gifta dig med mig? 
 
 
 
Den absolut bästa dag någonsin! Tillslut fick jag fram ett ja efter mina tårar som kom. För jag älskar dig Johan Sehlstedt  <3 
 
Det var i mitten av april som vi började en valpkurs. Vi tänkte inte alls gå en, men många runt omkring mig tyckte det är bra att gå en. Tillslut anmälde vi oss dit, och det ångrar jag absolut inte. Vad man har lärt sig saker. Sedan när man inte haft hund innan så känns det speciellt och man vill att allt ska bli bra direkt. Då det är ens första hund och allt. Vi har även haft mysiga dagar tillsammans med lite fisketurer vi alla tre.  
 
I slutet av Maj, åkte jag och Kim mot Hällnäs eftersom vi skulle på en Sheltieträff. Det var min första och det var ritkigt många hundar. Som vi släppte lösa för att de skulle få busa tillsammans. Jag minns att jag var så nervös eftersom jag visste att Chivas inte alltid lyssnade så bra, att hur skulle jag få fast honom när han var lös? Skulle han springa iväg? Men framför allt.. Skulle jag få med mig rätt hund hem? Fick lite panik då jag tyckte alla såg likadana ut.. Tur Kim var med, hur skulle det annars gått?.Nä, men det var en riktigt mysig dag. 
 
        
 
Chivas som springer på bilden till höger, han var så lycklig den dagen. 
 
 
I Juni fick jag mitt efterlängtade sommarlov!!! Från skolan i alla fall, eftersom jag har jobba lite. 
 
 
Juli blev det mycket mer jobb för min del, då alla vill ha semester. jag tror jag var ledig en vecka. Men vi har hunnit med bad i ljumviken, ätit god mat, druckit gott och bara haft det underbart i värmen när man fått vara ledig. Jag och min finaste tog även en minisemester över en helg och åkte till Stockholm, var supermysigt! 
 
 
 
Det här året missade jag min syrras födelsedag eftersom vi hade bokat stuga i Jäckvik den 27e Juli. I år fick även Chivas följa med till fjälls. Han hoppar in direkt i bilen om man öppnar dörrarna, man hinner knappt packa bilen så sitter han där inne och väntar på att få åka med. 
 
 
 
 
 
 
 
Den 11e Augusti så firade Johan och jag 4 år tillsammans. Det ville jag fira lite extra, så jag gjorde en trerätters middag till oss. 
 
 
 
Augusti börjar närma sig sina sista dagar, och sommarlovet börjar ta slut.. Skolan började om igen den 1a september. Första helgen i september åkte vi ännu en gång på en sheliteträff i Hällnäs. Tror det var mer folk nu än första gången. Vi hade tur med vädret, vi drack kaffe & saft och åt lite gofika tillsammans med bästa Kim. 
September har inneburit mycket plugg, jobb och träning med Chivas. 
 
Under detta år har jag testat på utställning, och vår prins blev sist. Men jag tycker han är så fin ändå. 
 
Även fast Chivas endast fick hederspris så är jag stolt över honom, han är så snygg! 
 
Jag tycker detta år har toppat alla år än så länge. Johan har äntligen friat till mig, jag lever tillsammans med den bästa killen. Vi har skaffat en hund tillsammans, som jag tycker är rätt så lydig. Plus allt detta bra så har jag fått en ny kompis, en vän för livet. Jag är så nöjd med detta året! 
 
Gott nytt år säger jag bara, och hoppas att 2016 ska bli minst lika bra!