Då var det dags för den årliga sammanfattningen utav året som gått. Vilket fantastiskt år det varit. Även om det finns vissa saker som hänt under året som inte alls varit toppen, så har vi haft det så bra i år.

I början av det här året införskaffade vi en robotdammsugare som Nicolina döpte till Wall-e ifrån en film,  förutom att dammsuga så kan det även skura golven. Men det innebar att Johan & jag fick höja upp vissa möbler för att den skulle kunna gå under vissa möbler. Men vi är sjukt nöjda över den. Lite bortskämda att man bara kan starta en app och sedan är hela hemmet städat. I samma veva beställde jag en köttkvarn till vår köksassistent. Vi testade en hel del i början, malde korvar och kött som vi använde till goda burgare. Det var länge sedan vi gjorde de burgarna nu känner jag, kanske dags snart igen. Men då har vi alltid gjort burgare på högrevsfärs. Magiskt goda!

Nicolina har testat på att åka skridskor & bowlat för första gången i år. Vid två tillfällen har vi bowlat, det har hon tyckt varit superkul. Även om hon bara orkat halva tiden när vi varit där. Sista gången släckte de belysningen och gjorde discobelysning. Det tyckte Nicolina var så kul. I februari som Johan åkte till Stockholm för en agilitytävling med Nea & Chivas. Nea drog till med CERT! Men Chivas drog till med en SM – pinne i agilityklassen som gjorde han klar för SM – 2024!!! Magisk helg. 

I Mars fyllde jag 30 år. Det firades med familj, vänner med smörgåstårta och massa kakor och tårtor. Alltid kul att baka lite eget fika och göra egna tårtor. Vi har dessutom åkt lite skoter, jag har till och med kört skoter själv. Det var faktiskt kul, men tror ändå jag föredrar att åka. Nicolina älskade att åka skoter, hon ville aldrig sluta åka.

Vi har länge pratat om att göra egna kläder och trycka vår kennel/ logga på lite kläder. Nu hittade vi en sida som vi gillade. Vi gjorde både t-shirts & hoodies. Så kul med egna tröjor!

Sedan blev det April, massor med födelsedagar har det varit på kort tid. Men Nicolina fyllde 4 år. Hon önskade sig en "Baymax" tårta. Som är med i en barnfilm, Big Hero 6 heter den. Den såg hon mycket den perioden och då passade det bra med en tårta med de figurerna. Inför nästa kalas så kommer det troligtvis bli Paw Patrol. Då det är nya favoriten. Även Johan fyllde år, han tycker jag har för mycket krusiduller på mina tårtor med dekorationer som tar timmar att göra. Så han får göra sina egna tårtor.
 

Vi har åkt lite slalom tillsammans med min mamma, och mina syskon och Nicolina. Det tyckte hon var så roligt. Men är lite jobbigt att åka med ett barn i backen som inte kan åka utan stöd av mig, eller någon annan. Det ska bli härligt när hon kan åka lite mera självständigt. Men snart så.

 
Jag och Nicolina började med lite egen odling, gick inte superbra. Eller i början gick det bra när vi sådde vi lite olika saker i ett litet minidrivhus. Allt växte, men sedan när vi planterade om allt i större krukor så fick vi typ ingenting. Önskade att man bodde i hus så man kunde odla fler saker i ett växthus. Tror det blir lite bättre, men det kräver ganska mycket av en. Men har lite olika förslag på hur man skulle kunna vattna allt ifall man åker i väg. För man vill ju kunna åka i väg på semestern och kanske inte alltid är hemma.

 

Jag har under året testat på att göra egna naglar på mig själv. Än så länge sitter det inte så länge som på en riktig salong. Ca 1 vecka till 2 max. Men försöker öva och tycker det blir bättre nu på slutet, tar ju tid att lära sig. Har inte direkt gått utbildning för det heller så, då får det väl ta lite längre tid.

Det var under maj som det kom ett tivoli till Umeå. Där jag och Nicolina åkte dit och träffade upp Jenny, Christoffer och deras flickor samt Nicolinas farfar & Siv. Då jag råkade få dubbla biljetter när jag skulle köpa 10, så fick vi åka mycket karuseller. Jag åkte barnens berg & dalbana. Det räckte gott och väl, det är absolut den värsta karusell jag vet. Speciellt då jag höll på att ramla ur den då jag var ca 7 år. Kommer inte exakt ihåg hur gammal jag var, men minns att hur otäckt det var när man var längst upp att man "drogs" neråt och att mamma höll fast mig superhårt. Så därför åker jag andra i stället, sist när jag åkte berg & dalbanan med Johan grät jag typ hela åkturen. Nä, tur det finns andra roliga! Men vi hade en fin och mysig dag ihop. Nicolina tyckte det var så kul att åka karuseller. 

Sedan blev det äntligen Juni. Sommaren var äntligen här, nu var det dags för min lillebror att ta studenten. Jag och Nicolina tog ledigt och tog bussen till Umeå. Där mamma hämtade upp oss. Sedan pyntade vi lokalen vi skulle vara i och förberedde det vi kunde. Sedan skyndade vi oss mot stan och dragonskolan. Så härligt att alla studenter fick fint väder, det var en trevlig dag med familjen. Mamma fick hyra en sådan fin lokal med, högst upp i ett hyreshus. Helt sjukt vilken fin utsikt det var. Lite höjdrädd blev man allt.

Under sommaren så har vi fiskat en hel del. Nicolina tyckte båten blev som en stor vagga då hon sov ett flertal timmar där. Ibland kunde hon lägga sig i hundarnas hundbur och somna där i med. Så en kudde, några filtar var inte fel att ta med då vi visste att hon ville sova i båten.

 

 
Men efter midsommaren så drog vi mot huvudstaden då det var dags för vårt allra första SM! I början av veckan bodde vi hos Nicolinas farmor & Tobbe. Sedan fick Nicolina stanna kvar hos dem när vi åkte själva mot SM. Vi hade bokat ett hotell i närheten. Vi fick vänta ett tag på veterinärbesiktningen som man alltid måste klara av. Vilket vår kille gjorde. Alltså det var vårt första SM individuellt men även i lag. Så mycket fina lopp Johan & Chivas gjort under de dagarna. De nollade ALLA sina lopp. Alltså både individuella och loppen i laget. Så sjukt! Så tack vare det gjorde det att vi tog oss till finalen genom ett sammanslaget resultat. Men laget tog en tredjeplacering på en av dagarna. Så de fick sjukt fina priser & rosetter. Även om vi inte fick ett felfritt lopp på finalen, så var vi så sjukt stolta över våra prestationer! Det var trots allt vårt första SM. Vi hade hoppats på 1 felfritt lopp och fick 4/5 felfria. Galet.
 

 

Efter en magisk vecka i Stockholm så kom vi hem, packade och började förbereda inför nästa resa. En resa på två veckor. Vi skulle först till Jäckvik, Tärna och sedan avsluta i Piteå för agilitytävling. Den resan hade vi faktiskt inte så tur med vädret tyvärr. Vi hade ganska mycket regn, men desto bättre tur med fiskelyckan. Vi fick hur mycket öringar som helst med oss hem. En riktigt trevlig resa med det bästa sällskapet.

Semestern gick så otroligt fort. Känns som knappt varit hemma, vi har varit bortrest en hel del vilket varit fantastiskt roligt. Mycket fina minnen har man fått med sig under den här perioden och var otroligt utvilad inför höstterminen på jobbet. Men innan jag började om jobbet igen så fick jag åka på ett fint bröllop. Alexandra & Linus gifte sig i början av augusti. Det var så fint. Efter den helgen så kom Johan hem från en fiskeresa ifrån Norge. Men han var inte hemma speciellt länge, då han typ morgonenen efter åkte till Norge igen. Men åt ett helt annat håll än där han var. Men nu skulle han hämta hem en hundvalp som vi hade köpt. Vår lille Jack, en svart-vit sheltie. Vi hoppas verkligen att han kommer bli perfekt för våra önskemål. En ny liten agilitystjärna. Så vi håller tummarna att röntgen blir bra framöver när han har åldern inne. 

 
 

En dag på jobbet såg jag att det var en cirkus i Holmsund. Så sa till Nicolina att vi skulle gå dit. Det blev hennes första cirkus som hon gått på. Men det var knappt att vi fick komma in. Det var typ fullt när vi skulle betala och gå in. Men det fanns ca 5 platser kvar. Vi tog de sista och fick betala lite mindre. Vilken tur vi hade. Nicolina tyckte det var så spännande och ville gå dagen efter med och se föreställningen igen.

Jag och Johan träffades 2011 för första gången. Det var kärlek vid första ögonkastet. Men vi har haft en tid ifrån varandra, men har ändå hittat tillbaka till varandra. Så vi firade 10 år tillsammans den 24/8. Vi har även tagit tillbaka vår förlovning som vi haft tidigare. Älskar han så otroligt mycket. Ser fram emot våra äventyr tillsammans. Husköp och husvagnsresor tillsammans med dig.

Under hösten fick Nicolina börja på Umeå dansskola, barndans. Vilket hon gjort varje onsdag i ca 16 veckor. Det har hon verkligen älskat. Men kväll när jag nattade Nicolina klagade hon ont i magen. Tänkte att hon kanske var bajsnödig eller att det berodde på någon annan anledning. Sa att om vi sover går det nog över. Men nej, det gjorde det inte. Så det resulterade i att vi åkte med Nicolina till akuten 3 dagar i rad. Första gången jag åkte med henne fick jag ett bemötande som jag blev lite irriterad över. "Varför åkte du med henne till akuten?". Självklart åker jag till akuten när jag inte fick komma till vårdcentralen och att hon viker sig dubbelt, gråter och äter knappt för att det gör så ont. Självklart vänder man sig till akuten när allt annat är stängt... Men jag är glad att vi båda stod på oss. För sista gången fick hon stanna över, och skulle röntgas på morgonen. Då bytte vi av varandra och jag sov med henne på sjukhuset. Fy vad hemskt det är att se sitt lilla barn ha så ont, men att man är så sjukt hjälplös. Mer än att köra till sjukhuset för att få hjälp. Vi somnade sent, Nicolina blev glad att jag kom till sjukhuset. Hon kan fortfarande berätta om när vi var där. Men de konstaterade att hon fått "körtelbuk" som innebär att det påminner om blindtarmsinflammation men som skulle gå över av sig själv. Men så tacksam att det inte var något allvarligt.

Sedan har Nicolina fått en ny säng. En 140s säng faktiskt. Så det känns skönt att man kan ligga brevid henne utan att få ont i kroppen av någon ram eller så. Det blev så mycket bättre, samt med lite förvaringslådor med sängkläder till oss och henne. Super. Sedan under hösten ansökte jag ännu en gång till Sveriges mästerkock, men kom inte med. Så tänker kanske söka nästa år igen. 

Min mormor har fyllt 80 i år. Vi firade henne genom att bjuda henne på middag och tårta i Ånäset. En trevlig familjedag tillsammans. Det är inte så ofta vi ses så det var ett trevligt initiativ. I slutet av oktober så målade jag Nicolina lite halloween-fin. Hon blev så nöjd.

Det brukar oftast vara omkring oktober som jag genomför mina julkort. En riktig fotosession. Jag brukar börja planera mitt julkort långt i förväg, beställa saker under semestern redan. Så jag har min idé klar till oktober. Eller när jag tar kortet. Så jag kan leta inspiration i timmar, men jag tycker det är kul. Många som fått kortet tror jag varit i en studio och gjort kortet hos en riktig fotograf. Det känns ju roligt ändå, men jag tar ofta kortet i vardagsrummet med min lilla fotostudio som jag fått av min mamma. Kanske köper någon ny fotoduk bara som jag vill ha i bakgrunden. Nu till det här kortet gjorde jag den lilla brevlådan själv av toarullar och flingpaket. Som jag målat med akrylfärg bara. Snögubben är ifrån mamma, så den snodde jag i somras. Men blev så nöjd över årets julkort. Sedan redigerar jag fotot i efterhand och tar bort veck ifrån fotoduken så den ser slät ut.

Nu i slutet av året så har vi fått sjukt mycket snö i år. Vi har haft en tomtenisse som flyttade in till oss redan under november. Men vilka hyss den har gjort. Hängt upp Nicolinas kläder i lampan, klätt julgranen med Nicolinas nallar. Eller slagit in en clementin i aluminiumfolie. Nissen har gjort så mycket tokigheter så Nicolina blev så sjukt ledsen när tomten flyttade tillbaka till Nordpolen igen. Men har vi tur flyttar han tillbaka till oss nästa jul. Hon var även så stolt och glad att hon vågade sitta i tomtens knä i år, och ge honom en kram. När hon satt i tomtens knä frågade hon "visst är du snäll tomten?". Så gulligt. 

Jag "spontanköpte" en brödmaskin innan det här året var slut. Jag tror det är mitt bästa köp på länge. Den har gått varm flera gånger, den sorten kostade ny 2500 kr och jag köpte den för 500kr. Det är så trevligt när det luktar nybakat bröd på morgonen. Så vi kommer att experimentera ännu mer nästa år. 

 

 

 

Snart är 2023 slut. Vi ska strax förbereda inför nyårsmenyn imorgon.