Har inte skrivit på över två månader, men det har varit så oerhört skönt att bara få vara ledig och ha SEMESTER!! Men snart börjar semestern att lida mot sitt slut, en vecka kvar sen börjar jag att arbeta igen. Vilket faktiskt känns skönt, att få tillbaka rutiner igen samt att veta vilken dag det är. Men jag klagar verkligen inte på att ha haft ca 8 veckor semester. 
 
 
 
Efter första skolavslutningen med min klass fick jag blommor, choklad, jordgubbar och ett ljus. Massor med lycka-till önskningar för mitt kommande uppdrag med en ny klass. Många föräldrar önskade att jag skulle följt med klassen ytterligare ett år, men så blev det tyvärr inte. Nu under hösten ska jag tillsammans med en kollega arbeta med åk 1, vilket känns super spännande och roligt. Så om en vecka är jag tillbaka med en ny klass! 
 
 
 
 
I början utav Juni så var det officiell agilitytävling för både Chivas & Nea. Under den helgen tog Chivas sin sista pinne i agility klass 1, vilket gjorde att vi gick upp till klass 2. Vilket han både är i Hopp & Agility. Nu behöver han 5 pinnar för att ta sig till klass 3, men vi kämpar vidare med agilityn. Både tränar & tävlar så mycket som vi och hundarna orkar med. Nu när vädret äntligen blivit svalare för att kunna träna agility igen. 
 
 
 Fiskeresan vi gjorde till Grisslehamn i mitten av Juni, blev inte som vi hade planerat. Tyvärr så blev det oväder när vi skulle på fisketuren så vi var tvungen att avbryta, fiskeguiden ville inte riskera något. Men vi skulle få åka tillbaka ett annat år och få betala halva priset. Så hoppas på bättre lycka den gången! Men vi fick se en riktigt fin lax på 12 kg, som några hade fått kvällen innan vi skulle ut. Men det var ett minne för livet! Vi åkte hemåt på torsdagen, för den 16e var det utställning i Vännäs. Vilket gick otroligt bra, Nea fick sån fin kritik. Vi var sjukt nöjda efter den helgen att allt vi tränat på verkligen fungerade. 
 
Midsommaren firade vi i Övik med våra vänner, Alex & Linus. Vi bodde på en camping i en liten stuga och hade det riktigt trevligt. Vi hade tagit med oss god mat som räkor, aioli, salami, och mycket mycket mer! 
 
 Efter midsommar inväntade vi den årliga jäckviksresan, det var såå mysigt att få åka iväg dit och fiska! Bara njuta och må bra med den finaste <3 
 
 
Nästan en vecka i fjällen går fort, det kändes lite tråkigt att lämna stället och åka hemåt. Men med oss hem fick vi mycket fisk, så vi var nöjda trots att båten krånglade under vår vistelse. Så vi var tvugna att hyra båt i tre dagar. Det var surt när vi hade dragit upp vår båt, men tur det gick att hyra. Annars vet vi inte vad vi skulle gjort. 
 
Under semestern har jag även gjort lite mysigare på baksidan, där har jag ätit frukost och tagit någon kopp kaffe. Blev supermysigt, men snart ska jag börja plocka upp allt på vinden då det börjar bli kallare ute nu. Snart är vintern här tyvärr. 
 
 
Utifrån Neas 11 utställningar vi varit på, har hon fått mer dåligt betyg och kritik än positivt. Så vi kände efter helgen vi ställde henne med ett Good, och ett VG att hon ställs antingen sista gången i överkalix eller i Högbo. Sen är utställningen över för Nea. Då satsar vi fullt ut på agilityn, inte lönt att ställa en hund som alltid får i kritiken "är för maskulin, för stor, högsta lagret, kunde önskat mer könsprägel".. Så vi kanske ser inofficiella som socialträning, men inte fler officiella för hennes del tyvärr. Men vi känner inte det är värt att lägga ut mer pengar om man inte får något tillbaka. Vi kommer inte heller välja att gå på utställningar där domare gillar henne. Vi vill inte behöva läsa kritiker och tänka ska vi ställa för den här domaren eller inte? Men både Nea & Chivas har lovande agility-karriär. Våra agilitystjärnor, ska åka ut på klubben och träna lite med båda två. 
 

Lars Jakobssons foto.
Lars Jakobssons foto.Lars Jakobssons foto.