Då var ledigheten över för den här gången, första dagen på jobbet efter en veckas ledighet. Påsklovet har känts långt då jag inte haft Nicolina hemma. Men jag har tagit långa promenader med Chivas, lagat goda maträtter, slappat och strecksett på en massa serier. Samt bakat två tårtor till Nicolinas 2-års kalas. 
 
 
En pizza gjord på kalljäst pizzadeg, så galet gott! Den fick jäsa i kylen i ca 30 timmar. 
 
 
Testade även att göra egen pasta, ravioli fylld med svamp & vitvinssås. Så galet gott. Det ska jag absolut göra fler gånger. Det var lite pillrigt, men absolut värt tiden man la ner. Ska bara bli bättre på att fylla dem med mer fyllning. Men man lär sig hela tiden, så smakerna var ljuvligt goda! 
 
Gjorde en vanlig gräddtårta och en marsipantårta med bolibompa-tema. Tog säkert 3 - 4 timmar innan jag blev nöjd med den och innan jag fick till alla detaljer. Draken var absolut den tuffaste utmaningen. Men jag är så oerhört glad att jag inte gav upp. Blev nöjd och stolt över resultatet! 
 
 
 
Fina kusinerna Elsa & Nicolina ! De är så gulliga mot varandra. 
 
För idag är det ingen vanlig dag, utan min dotters födelsedag! Grattis på din dag fina Nicolina! 
Under dessa två år har du verkligen förgyllt mitt liv. Stundtals har du gett mig gråa hårstrån och så otroligt mycket glädje och skratt. Du är en väldigt envis liten tjej som vet vad du vill. Du är en sån fin liten människa. 
 
Under dessa två år har du gjort så oerhört mycket hyss och bus. T.ex. har du 
  • Låst ut sin mamma när hon skulle rasta Chivas en snabbis på baksidan. Du vinkade glatt åt mig och skrattade, och jag hörde dig säga "Hejdå mamma" samtidigt som du vinkade. Fick springa runt huset och gå in på framsidan.
  • Budat & vunnit en klänning på tradera för nästan 1500kr. (som tur kunde jag häva köpet, hände innan julen så tänker att det kanske var en julklapp till mig från Nicolina.) 
 
 Här är en bild på klänningen som  Nicolina vann, okej den skulle ha kostat mig 1390 kr. 
  • Stoppat äppelbitar i näsan - så det slutade med att hon fick åka till akuten och ta ut äpplerna med farmor och pappa. (Vi har dels bytt namn på henne till Lisabet på grund av detta). 
  • Stoppat in leksaker/ nappar/ snuttefilt osv.. i min bas (har ett hål som det gärna ska ligga leksaker i. Vissa utav sakerna har jag inte ens lyckats fått ut.) 
  • Ritat på väggen, sängkläder, fönsterbräda & golvet.. 
  • Gömt sin tandborste i min nya vas. 
  • Åt på stearinljus om man inte hann med.. 
Detta är bara några saker du gjort hittils, så du lär ju hitta på en mer rackartyg lilla trollunge. 
 
Under lovet så besökte jag saxarna i Umeå. Där Matilda fick klippa & färga mitt hår på nytt. Var verkligen behövligt! Blir alltid så nöjd när jag varit hos henne, hon är grymt duktig! 
 
 
Ikväll ska vi äta lite mer tårta, öppna något paket och bara leka en massa. Med både nya och gamla leksaker.