Nu när jag blickar tillbaka på året som har gått, så känner jag faktiskt en enorm lättnad att det snart är slut. För jag kan inte säga att det varit mitt år, har haft mycket otur under hela året. Även om jag haft oerhört kul, lärt mig en massa nya saker. Så har jag faktiskt under det här året gått in med inställningen att jag kan klara allting själv. Det finns ingenting som kan stoppa mig, klarar jag det inte på första försöket så har jag gjort om och om tills dess att jag lyckats. Oavsett hur lång tid det har tagit. Jag har verkligen utmanat mig mer i köket. Ännu mer än vad jag någonsin gjort förut. Som gjort att jag fått testa helt fantastiska rätter! Sedan har jag spenderat en massa tid med min älskade familj & vänner. Tack, jag älskar er så mycket!

Januari 

I början av Januari så följde jag med med familjen till Hemavan för en härlig semester. Nicolina fick testa att åka slalom för första gången. Vi hade tagit med oss skrana, pulka men när hon såg att alla åkte slalom. Så vägrade hon åka något annat. Hon somnade i backen när hon fick åka med mig första gången. När vi var nere igen, sa Nicolina “åka mera”. 

Ja året 2020 slutade inte så bra heller. Eller ja i början av året så körde jag av vägen när jag skulle hälsa på hos Jenny. Men den gick att köra, fick inga allvarliga skador varken jag eller bilen. Körde inte alls fort. Även om det inte gick fort, så blev det naturligtvis lite skador ändå. Mycket fel som var invändigt.. kablar och sensor som gick sönder. Självklart när man har en “lite nyare” bil med mycket finesser.. Så jag fick ju lämna in den på lagning, som bara skulle ta en vecka. Men det tog betydligt längre än så. Det tog två veckor, och naturligtvis tog jag ingen hyrbil. Men det gick ju bra iallafall. Så skulle jag kanske inte tänkt. 

För när bilen var på lagning. Vad mer kan hända? Jo.. jag tappar min telefon på jobbet. Den faller mot golvet och skärmen spricker! Touchskärmen slutade att fungera.. Så jag kollar på min dator om någon säljer en telefon i närheten. Helst en iphone.. Tillslut fick jag tag i en telefon som jag skulle få köpa för 500kr. Men personen bodde i Obbola och hon ville INTE ha kontanter. Hm,, jag tänkte men då får jag föra över pengar via bankdosan. Men självklart så har den slutat att fungera. Hur ska jag kunna betala en ny telefon eller kunna kommunicera med någon när allt är trasigt.. Jag ringde Johan via facebook, och berättade om mitt problem. Han swishade för telefonen. Senare den kvällen så tog jag på mig varma kläder, och satte mig på cykeln för att cykla iväg. Den cykelturen kändes.  Med tanke på att jag hade pyspunka hela vägen, var alldeles svettig när jag var framme igen. Hon jag köpte telefonen av tyckte jag var lite galen som cyklade. Hm, ja jag hade inte så mycket till val tänkte jag. Men jag fixade mitt problem. Sedan lagade jag en god risotto, och funderade om jag skulle starta ett speciellt mat-instagramkonto. Den kvällen gjorde jag en fantastisk god fisksoppa. 

Februari 

En morgon när jag skulle brygga kaffe. Så råkade jag tappa glaskannan i golvet, den gick i tusen bitar när den landade på mattan i köket. Så det blev ingen kopp kaffe den morgonen. Då kände jag att jag ville köpa en helt ny kaffemaskin. Länge hade jag kikat på en som fanns på NetOnNet. En kaffemaskin som kan brygga pulver & maler bönor. Den kan brygga 2 - 12 koppar. Perfekt! 

Dessutom fixade jag även lite i köket under den här tiden. Började skissa upp blommor på köksväggen och bytte dekorplasten i köket. Känner mig fortfarande inte klar med blomman. Men det får ta den tid det tar. 

Jag var utan tv-bänk ett tag. Då jag ville hitta en matchande till mitt tv-bord. Älskar EK - skivor det är så snyggt. Hittade en snygg på jysk men tyvärr inte så mörk som jag hade hemma. Det skulle inte matcha. Så jag beställde på trademax. Beställde tidigt i december. Men den kom efter ca 8 veckor. Helt sjukt att det skulle ta så lång tid. Men tror ni den var felfri när den kom?. Nej, inte med min “tur”. Det var en repa på bordsskivan. Så jag ringde direkt för att klaga. De skickade mig en ny skiva så nu har jag en i reserv, så kan jag byta ut den som sitter nu när Nicolina blivit äldre. För då är jag inte lika “rädd” om den som är på nu. När jag har den fina i ett skåp

I slutet av Februari så startade jag mitt matinstagramkonto, Bonappetitbyemelie. Där kommer jag både lägga in bilder, recept på mina favoriter. Jag har tagit till mig tips utav berömda kockar under året. Tagit mig an utmaningar som efterrätter jag aldrig trott jag skulle klarat av. Som en chokladkupol, extremt svår men nog den roligaste utmaningen hittils. Eller att jag ställde en timer efter jobbet. Det tog mindre än 30 min att göra clubsandwich med hemmagjorda lökringar, inklusive uppläggningen. Är ändå stolt över det jag lyckats göra hittils. Var sugen på att söka Sveriges mästerkock i år bara för att. Svarade på några frågor, men klickade sedan bort formuläret. Men vem vet? Kanske nästa år. 

 
Min chokladtårta som jag gjorde när jag fyllde 28! 
 

Mars 

När jag fyllde år i mars så hade jag önskat mig lite fotoutrustning. Så mamma gav mig det i present. Bästa mamma! Så jag skulle beställa den sort jag ville ha så skulle hon betala. Bästa presenten. Nu kan jag ta riktigt fina kort själv hemma. 

Jag skapade en liten myshörna i vardagsrummet, då jag fick lite presentkort på avion & ikea. Så för en fåtölj och pall till som kostar ca 3000kr så betalade jag knappt 300kr. Den var kanske på gränsen för stor, att den knappt fick plats i bilen. Var tvungen att slita sönder kartongen för att rymma alla delarna. Så typiskt mig alltså. 

April

Jag har sett otroligt mycket serier när jag varit ensam och när man slutat jobbet. Allt för att få tiden att gå snabbare. Så man har sett igenom ett flertal serier som bland annat Gåsmamman, Outer banks, bron, älska mig, störst av allt, snabba cash, morden i sandhamn, jägarna, top dog, fartblinda & bäckström. Har sett några fler också, så blivit många timmars tittande på massa bra serier. 

Vår fina Nicolina fyllde 2 år den 12e April. Dagen innan hennes kalas så gjorde jag iordning hennes födelsedagstårtor. En tårta blev en enklare gräddtårta. Men den andra var lite mer speciell. En marsipantårta med temat bolibompa. Gjorde draken, den var lite komplicerad att göra. Men tillslut lyckades jag. Jag använde lite tandpetare som hjälp. Nicolina såg glad ut när jag lyfte fram tårtan på bordet, även om hon inte är så förtjust i tårta. 

Maj 

Under maj månad så hade jag beställt mig en grill. Jag som sagt att jag aldrig ska grilla eller ens vill lära mig. Men det är så sjukt gott, så jag kunde inte låta bli. Men trots att jag försökte montera ihop den själv så blev det lite tokigt på några ställen. Tacksam att Kim & Tobbe kunde hjälpa en räddare i nöd! Grillade rätt mycket i sommar faktiskt. Trots att jag inte tog en “grill-öl” som alla tjatat på mig, det gick nog bättre med ett glas rött. 

En till sak som monterades upp på altanen var en lekstuga till Nicolina. Där fick jag också lite hjälp att få ihop allt. Hon blev så nöjd att hon knappt ville gå in. I sommar ska den flyttas ut igen, då jag tog in den innan vintern kom. 

Juni 

Även nu råkade jag att tappa något i köket. Den här gången var det en av mina ugnsformar. En av mina favoriter. Så typiskt! Jag höll knappt på att få tag i liknande modell. Men tillslut lyckades jag hitta på Amazon. 

Jag firade midsommaren tillsammans med mamma och Nicolina i Lycksele. Vi bodde på campingen i en stuga, det var riktigt mysigt. Vi besökte djurparken två dagar och en dag gick vi till Dollarstore. Sista dagen när vi tänkte åka hem så besökte vi utomhusbadet, Ansia. Men det blev ingen hit. Nicolina vägrade att bada och bara grinade och trodde vi skulle till en lekpark. Då åkte vi hemåt istället. Det blev en riktigt snabb visit på badet. Vi stod nog längre i kö, än vad vi var inne på Ansia. 

Juli 

Under juli så besökte vi 4H gården rätt mycket, vilket Nicolina tyckte om! Efter det gick vi till Umelagun. Här gick det betydligt bättre att bada än sist när vi var i Lycksele. Så vi har badat där några gånger i sommar. 

Ungefär i mitten av Juli så följde jag med familjen till Stockholm. Vi bilade, vi gjorde bara ett stopp och sov över i Sundsvall eftersom vi åkte rätt sent på kvällen. Det var rätt skönt faktiskt. Den stockholmsresan kommer jag aldrig att glömma. Vi shoppade en hel del, var på Gröna Lund. Inne på Grönan så köpte mamma och jag lite lotter. Vi testade först ett Bamse spel. Men det gjorde vi två gånger, sedan gick vi vidare till ett annat. Mamma och jag köpte tre rader för 100kr. Jag öppnade mina rätt fort, ingen vinst på någon. Men när mamma öppnar sin näst sista ruta. På den allra sista lotten, står det “bonusvinst”. Vi tittade på varandra, mamma frågade tjejen som jobbade vad det innebar. Hon svarade att det är samma vinst som 1 och 2 pris. Vi fick välja vilken nalle som helst av alla som fanns. Jag fick bära på den stora vita nallen hela dagen på grönan. Den skulle Nicolina få. Vi åt goda middagar tillsammans. En riktigt mysig semester med min fina familj. 

 

När man väl kommit hem så tappar jag ner min telefon i en kastrull med vatten.. Jag skyndade mig att lägga ner telefonen i massa ris. Den blev helt återställd. Men nu får det väl räcka med otur! 

Augusti 

Semestern är slut, tillbaka till en ny termin och lära sig namn på nya barn. Den här terminen tog det ett litet tag att lära sig vart man skulle vara. Eftersom jag är dels resurs. Har engelska med två klasser i årskurs 3. Jag har en lektion i veckan med en klass i årskurs 1. Sedan har jag Grej of the week med alla fyra 2or. Så det är många namn att hålla reda på. Men nu har man lärt sig sitt schema, och det är så roligt !

Nicolina hade en period där hon skulle stoppa saker i näsan. En kväll när jag nattade henne så visade det sig att hon stoppat i ett rönnbär. Tur jag fick ut den, för den satt rätt långt in. Mitt lilla busfrö. 

En kväll när jag nattade henne ville hon själv läsa för mig. Hon läste “knacka på” för första gången. Första sagan hon kunde läsa själv. Så stolt hon var den kvällen. Min lilla bokmal. 

 

En annan sak som hände mig. Var att jag råkade klämma två fingrar i en dörr på jobbet. Tog typ hela veckan att få fingrarna som “vanligt”. Men jag kollade upp så att det inte hade blivit något. Men jag hade bara rejält ont. När jag satt och väntade på mitt röntgenbesked. Men det visade ingenting. 

September 

Under September har jag tagit många fina och långa promenader med Chivas. Den längsta turen var nog runt Nydalasjön. Då var det gott med en extra god middag när man kom hem. Men vi har även utforskat andra ställen att vandra på, som i Gammliaskogen. Så mysigt! Kul att gå på nya ställen. 

 

Jag har även gjort det lite mysigt med tavellister och ljuslyktor i vardagsrummet. Hittade några turkosa fina ljusstakar och sedan ramade jag in en teckning som Nicolina gjort. Riktigt mysigt att få tända en massa ljus när det är riktigt mörkt. 

I mitten av September åkte Nicolina, Kim och jag på en utflykt till Hällnäs. Vi for på den årliga sheltie träffen som alltid brukar vara. Chivas och Nea tyckte det var härligt att få springa fritt och busa med en massa kompisar. Även Nicolina tyckte det var en rolig dag utomhus. Med korv & bröd till lunch och lite gott fika ute är aldrig fel. 

 Oktober

Oktober månad. Jag minns att Kim frågade om jag ville följa med på en halloweenfest. Jag tackade ja, och började på att fundera på vad jag skulle klä ut mig till. Jag kollade efter inspiration och bestämde mig för att göra ett försök att klä ut mig till Harley Quinn. Det tog sin tid att göra hela dräkten själv, men så värt det. Vann ett andrapris på 150kr på en restaurang som heter Kajutan. 

Det var inte bara till halloweenfesten som jag klädde ut mig. Utan klädde ut mig som en häxa på jobbet. “Fröken du glömde kamma håret”. Var den kommentar jag fick höra mest. 

November 

I början av November så tog jag ner min fotoutrustning och ställde fram saker inför årets julkort. Man får vara snabb när man väl tar kort, och hoppas det går fort. Den här fotograferingen gick snabbt om jag jämför med förra årets julkort. Då var jag svettig. 

Sedan var det höstlov. Jag och Nicolina hade bokat en flygresa till Stockholm. Vi skulle hälsa på Nicolinas Farmor & Torbjörn som bor i Tyresö. Det kändes nästan som en liten utlandsresa. Det var betydligt varmare och att vi badade utomhus. Det var en behövlig och härlig resa. Vi båda laddade upp våra batterier under den vistelsen. Så mysigt! Ett besök till Junibacken, skansen. God mat och mycket bad!  

Sedan fortsatte min otur. På en hel vecka så var det tre dagar i rad jag hade otur. Måndag trodde jag att jag hade tappat min telefon på skolgården. Då jag var rastvakt. Men det visade sig efter jag slutat att den låg hemma vid tvättkorgen. Tisdagen så skulle jag skynda och handla efter jobbet. Då jag skulle sluta sent på onsdagen. Plockade på allt jag ville ha, hade precis skannat alla varor. Sedan insåg jag att mitt bankkort inte alls var i fickan. Det tog lång tid innan jag hittade igen den. Men den hade bara råkat ramla vid förarsätet. Så jag åkte tillbaka till Coop och betalade. 

Onsdagen slutade jag sent. Hade haft APT hemma. Så jag hade hunnit äta en ordentlig middag men chivas var rastlös. Jag skulle bara skynda mig ut på en kvällspromenad med honom. Sagt och gjort hann till korsningen innan jag ramlar på pudersnön och slår handen. Ordentligt ont gjorde det men upp och bara fortsätta promenera. Blev inte roligare för att min arbetsdator gav upp samma vecka! 

Tror kanske oturen vände när mamma ringde och frågade om jag ville äta middag på en kinarestaurang i stan. Samt att jag fick en ny dator! 

I slutet av november när jag hämtar Nicolina på förskolan. Är hon den enda av hela sin avdelning som klarat sig från magsjuka. Det varade inte speciellt länge. Hon åkte dit på kvällen, och jag ett dygn senare. Vi var hemma och riktigt dåliga hela den veckan. Jag var nog mest dålig av oss. Hade absolut ingen ork! Jobbigaste var när Nicolina var pigg när jag blev dålig att hon ville leka kurragömma. Det var väldigt svårt för mig. Huvva ! Men nu har vi gjort bort den för ett bra tag. 

December 

I början av December såldes Lexie. Det känns bra, hon har verkligen hamnat i rätt hem. Inprincip varje fredag på jobbet eller varannan fredag har vi ett tema som man får hitta på. En dag stod det “Crazy hair”. Samma sak här så googlade jag för att få lite inspiration. Det första jag såg var “Malificent” tänkte absolut med mitt långa hår. Det gjorde jag med hjälp av diademet från halloween. Tog tomma toarullar, aluminiumfolie och vit tejp. Sedan flätade jag håret runt och tog en massa hårnålar. Ca 30 stycken. Kan säga att Nicolina tyckte inte jag skulle gå så till jobbet. Hon sa nej mamma. Haha, kan säga att man fick många blickar på sig på förskolan men även på skolan av alla elever. Kul att kunna bjuda på sig själv. 

Jag har blivit med badkar också. Det älskar både jag och Nicolina. Nicolina tycker det är megastort om man jämför med den lilla baljan hon är van vid. Blev så trångt, hon hade absolut vuxit ur det! Så nu blev badrummet annorlunda. Men till det bättre.

Julaftonen firades hos Jenny & Christoffer. När tomten knackade på fönstret blev Nicolina livrädd. Hon har alltid varit lite skraj för tomten. Skräckblandad förtjusning helt enkelt. Hon skyndade att ta emot julklappar. 

Nu ska jag ha ett härligt jullov. Trevlig nyår, och hoppas att 2022 blir till det bättre. Kan inte tänka mig att ha lika otur ett år till. Så 2022 blir ett bra år! 

Jag vill önska er alla ett Gott Nytt År!