Efter en lång och händelserik helg är det så skönt att få vara ledig idag. I fredags förberedde jag och packade inför hundutställningen och var hos kim inprincip hela dagen. Samt så hämtade jag Johan på flygplatsen då han tillbringat några dagar i huvudstaden, men innan det bytte jag krukor i alla rum och lagade en tacogratäng som väntade i ugnen tills vi kom hem. Som vi bjöd våra grannar på, var riktigt gott faktiskt! 
 
Under lördagen så pluggade jag lite grann, och fixade iordning Nea inför utställningen. Tycker lördagen bara susade förbi, jag hjälpte till lite grann inför packningen och så innan jag var tvungen att göra mig iordning för middag med klassen på REX. Så det blev lite stressigt på slutet, men jag hann i tid! Vi hade beställt varmrätt och efterrätt, där jag tog vinpaket till maten. Det var inga vin som jag föredrar att dricka, det vita vinet som var till fisken var helt okej, lite torr men annars ok. Men desertvinet var så sjukt sött, kändes som det var hur mycket procent som helst i det lilla glaset. Men i det stora hela var middagen supertrevlig,god mat och trevligt sällskap
 
Varmrätt: Landörröding med smörstekt lök, bakad persiljerot, musselsås och duchesspotatis. 
Efterrätt: Yoghurtparfait, mixad kaka, vaniljyoghurt, kaksmulor och rabarbersorbet. 
 
Varmrätten var betydligt godare än efterrätten, har ätit godare deserter. Efter middagen bestämdes det att vi kunde vara hos en i klassen, så de som ville var välkomna till hennes etta som ungefär 20 personer klämdes in i. Det blev lite lekar och mycket prat, men då jag skulle upp tidigt (04-04.30) dagen efter beslöt jag att åka med bussen hem som gick 23.25. Även om jag inte drack så mycket alkohol, ville jag vara en människa dagen efter och jag visste att jag skulle vara trött ändå. Var hemma kring 12 tiden, la mig nästan direkt efter att jag fått i mig en macka. När väckaren ringde 4 timmar senare så kände jag inte alls för att gå upp. Sa till Johan, jag får ligga en liten stund till, 10 min.. Men vad jag är förvånad över är att jag knappt sov i bilen, varken på vägen till eller hem från Piteå. Men solbränd har vi blivit, kanske blir min första sommar att få färg. 
 
Nea hade några (5-7) konkurrenter minns inte exakt hur många för stunden, så domaren som dömde tackade av Johan och Nea rätt så tidigt som innebar att vi inte gick vidare i tävlingen. Men Nea ställde upp sig riktigt snyggt igår, och vi fick veta efterhand att domaren tycker om mindre sheltisar (då Nea är lite kraftigare så kan man räkna ut att hon inte skulle gå vidare efter man hörde det).