Vart ska man börja.. 2019 var ett av mina bästa år och 2020 har varit det absolut tuffaste någonsin. Det har verkligen varit som en berg-och-dalbana i dess like. Jag tror detta är första gången som jag inte ens uppdaterat bloggen varje månad. Men jag känner att bloggen inte varit lika prioriterad just nu.. kanske blir bättre nästa år. För i år har jag genomgått en tuff resa.. 
 
Det var egentligen bara i början av året som det var precis som vanligt. Vi planerade att åka på kommande tävlingar tillsammans med hundarna. Men det blev knappt några  pågrund av denna Corona. Vi åkte på en inofficiell utställning med Lexie. Sedan har Johan åkt på några tävlingar själv, men det blev kortvarigt då alla tävlingar sedan blev inställda pga coronaviruset. 
(null)
(null)
(null)
(null)

Vår älskade Nicolina fyllde 1 år den 12e April, och några dagar efter det fyllde Johan 31. När man tror att allt är bra och man lever i en "lycklig bubbla". Som man inbillar sig själv. Så faller allt det man byggt upp tillsammans. En lång relation på ca 8,5 år bara försvinner ur handen på något sätt. Jag kände mig så sjukt besviken, ledsen och arg. Vi som hade fixat lånelöfte, kollat på hus och hade bara fantiserat tillsammans hur vi ville huset skulle se ut.. men så skulle det inte bli nu 😔. 
(null)
(null)
(null)

I maj månad köpte jag mig min fina vita pärla. Min Skoda octavia scout kombi - 16. Så det blev många turer till bullmark hos fina familjen Stål ❤️❤️❤️. Men även många helger till Robban har det också blivit. Ni har verkligen funnits där för mig. Ni har bara fått mig att må bra. Fått mig att få hitta på roliga saker, fått mig på helt andra tankar och få komma bort från verkligen i ett ögonblick. Vad skulle jag ha gjort utan er. Ni är så fantastiska 🙌🏻. 
  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Det hann knappt gå en månad efter Johan uttryckte att han upplevde att det inte var så bra mellan oss innan han fått tag i en egen lägenhet och flyttat ut. När man själv trott att allt varit så bra, och inte alls sett det komma.. ett förhållande på ca 8,5 år bara rasar. Lagomt till semestern så ska man bli singel. En semester jag verkligen försökte planera in olika miniresor med mamma & Nicolina för att ha något att se fram emot. Eller att bara göra om lägenheten till min och Nicolinas.. Det började redan i Maj och på en vecka var tre rum nytapetserade! Av fantastiskt fina vänner som ibland tapetserade medans jag var på jobbet. Jag vet inte om flera middagar ens räckte för all hjälp jag fått. Men det blev verkligen så fint, så fint att jag knappt vill flytta ifrån lägenheten nu. Nicolina fick ett helt eget rum och en ny säng som jag själv velat haft om jag var liten. Med sänghimmel och mysbelysning. 
  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Men i början på semstern så började jag och Johan att hitta på saker på tu man hand. Vi ville se om det kunde leda till att vi kunde hitta tillbaka till varandra eller inte. Vi gav det en liten chans.. 
Den årliga fjällen-resan vi alltid brukar åka på ihop. Gjorde vi detta år helt ensamma. Vi hade anlitat både barn & hundvakt en hel vecka.. vi som inprincip aldrig lämnat bort någon av våra hundar eller Nicolina så mycket. Enstaka tillfällen, men aldrig en hel vecka så att bara vi två ska få umgås.. I början kändes det så sjukt konstigt och så tyst/ ensamt. Men jag tror vi båda behövde få rå om varandra. För mig så var den här perioden så glädjefyllt. Jag trode inte det var sant. Jag kände mig så nyförälskad igen. Att få hitta på olika saker med den person man verkligen älskade mest av allt. Ren och skär lycka.. 
(null)       (null) 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Men glädjen varade inte särskilt länge. Vi hann äta och fira vår 9-års dag på Pinchos. Men efter ett tag att semestern tog slut och man återigen kom tillbaka till gamla rutiner. Så kom återigen ett tråkigt besked.. Att kärleken mellan oss inte är på samma sätt som den en gång varit... Så nu skulle vi återigen bli singlar och flytta ifrån varandra. När jag förstod vad som skulle ske.. så bokade jag första bästa tid för fotografering hos en proffsfotograf. Verkligen spontant, men jag kände ska jag bli lämnad igen så vill jag ha något glatt att ha uppe på väggen. Som får mig lycklig. Så de 7 bilder jag köpte kostade mig 3700 kronor 🙈. Men bilderna på mig & Nicolina som hon tog är värt varje krona ❤️. Jag behövde det just där och då, trots att det kanske kostade mig lite extra. Men en av mina favoriter ska hänga i vardagsrummet ❤️😍. 
  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Den här kommer hänga i vardagsrummet ❤️ inväntar bara lite möbler innan tavlan hängs upp på väggen. 

Som sagt har detta år verkligen varit en berg-och-dalbana..man hinner knappt landa i att man flyttat ihop och så ska man separera igen. Den senaste perioden har jag mestadels varit bitter, arg och irriterad.. Som sagt så är man på botten igen. Men man ska väl ta sig upp igen tillslut, men det kommer ta tid innan jag vill och vågar lita på någon ny igen. För att bli sviken två gånger av samma person har tagit oerhört hårt på mig. Men som tur är så har jag Nicolina som förgyller min tillvaro och som jag visar mig stark för. Som jag kämpar mig igenom alla motgångar för att nå framgångar. ❤️

Inte ens en utflykt i slutet av året till Jenny kan det gå vägen för mig. Jag hinner åka halvvägs efter Bullmarksvägen innan jag får sladd på bilen.. kort därefter så har jag kört ner i diket. Jag ringde Jenny och sa att jag hade råkat köra ner i diket.. men att jag var okej, jag körde så pass sakta så allt gick bra. Blev knappt något på bilen heller.. Det var en bilist som stannade efter vägen för att fråga om jag behövde hjälp och hur det gått för mig. När jag förklarade att jag väntade på en kompis och att jag var oskadd så fick jag till kommentar "Det där var väl en bra parkering". 
Så en bärgare fick dra upp mig. När assistanskåren kom för att dra upp den sa Christoffer: Nu kanske filmteamet är här.. Då fick jag lite panik och tänkte nej 😅. 
Men är glad att det inte blev något allvarligt än lite plast som lossnat kring kofångaren.. Sedan är det väl några inre skönhetsfel för tillfället. Sedan var jag oerhört lycklig att jag var själv i bilen, Nicolina var hemma hos sin pappa 🙏🏻. Men den 14 ska pärlan bli lagad 🌟. Då är jag utan bil om jag inte mot förmodan lånar en i 6 dagar.. men jag är bara glad att det gick bra 😅.
  (null)

2020 har varit det tuffaste året och jag kan inget annat än att välkomna 2021 med öppna armar och hoppas det blir ett år för mig. Jag försöker verkligen blicka framåt, tänka positivt även fast det är svårt ibland. Under 2021 kommer jag fortsätta med att inreda i lägenheten. Ska göra om lite i köket, tror det blir mitt första projekt som jag tänker ta mig an. Jag ska börja med att fräscha upp väggarna med ny vit färg. Sedan ska jag försöka mig på en väggmålning, och klistra fast ny dekorplast. Så då har jag någonting att pyssla med under januari/ februari månad 🙈😍. Varannan vecka.. När jag inte har Nicolina ❤️. 

Sedan hoppas jag att man kan resa om några år iallafall. För jag har tänkt att sätta upp en stor världskarta i hallen och sticka fast kartnålar i de länder jag/ vi besökt/ besöker. 
Jag vill iallafall ta Nicolina till Danmark 🇩🇰 för ett besök på Legoland. Men det är några år bort. Men det finns säkert fler pärlor att utforska. Tar tacksamt emot tips på intressanta länder och sevärdheter som vi absolut inte får missa! 

Under 2021 vill jag försöka att utveckla mina matkunskaper.. så jag har faktiskt köpt en digital mat & vinkurs som Misha Billing från Sveriges mästerkock håller i. Kanske lär mig någonting nyttigt 😍. Jag som tycker matlagning är så sjukt kul! Inte att arbeta med det, utan bara hemma på en hobby-nivå. Men när det är läge vill jag gärna gå en praktisk kurs. Att bli duktigare på italiensk mat som pasta/ pizza 🍕 till att börja med. Man måste ju börja någonstans. Så nu försöker jag bli duktigare på att kombinera mat med vin 🍷 . 

(null)
(null)

Hittills har jag bara besökt länder som: 📌 
  • Finland 🇫🇮 
  • Norge 🇳🇴 
  • England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 
  • Sri lanka 🇱🇰 
  • Turkiet 🇹🇷 
  • Grekland 🇬🇷 
  • Egypten 🇪🇬 
  • Frankrike 🇫🇷 
  • Tyskland 🇩🇪 

(null)