Vilken händelserik månad detta varit. I början av maj så följde vi med farfar för att titta på Mora träsk. Eller som Nicolina kallade dem, Mora träsken. Hon tyckte det var mycket uppskattat. 

(null)

(null)

Sedan har det blivit en och annan matlagning, prövat massa nya recept & tränat att lägga upp extra fint. Testat göra eget grekiskt lantbröd. Vilket blev otroligt gott. 

(null)
(null)

Sedan vill man alltid testa och bli bättre på desserter. Jag googlar oftast bilder som blir min inspiration till någon efterrätt jag vill pröva. Här är en bild jag hittade som såg sjukt gott ut, det blev det också. Liknande upplägg men inte exakt, men nästan. 

Här är originalet:
(null)

Min tolkning av receptet. Dock tog jag vaniljglass istället för grädde, 
(null)

Sedan har jag länge hört av både vänner och kollegor att jag borde söka till Sveriges mästerkock. Jag var så sjukt nära att göra det förra säsongen. Men ångrade mig eller vågade inte riktigt fullfölja alla frågor. Men den här gången blev det hela vägen in i kaklet. Den natten var det lite svårt att somna. Även om sista ansökan är den 20e augusti. Jag tänkte efteråt att vad har jag gett mig in på 🙈. Men bara för att  jag sökt är jag inte garanterad en plats. Men blir det att jag kommer med så är det flera steg innan det blir en filmad audition. Först är det en slags intervju, alltså ett personligt  möte. Som sker i mitten eller slutet av augusti. Kommer man vidare därifrån så blir det en filmad audition inför jury i slutet av september. Skulle man sedan gå vidare (top 12) ytterligare ett steg så är det inspelning 1 November. Men hade varit oerhört spännande att bara ta sig till juryn, alltså två steg. 

(null)

Nu i helgen har jag även tagit fram utemöblerna. Det är så härligt att kunna sitta ute för att fika frukost, lunch eller middag. Det saknas bara lite mattor, kuddar & växter. Ska även plantera lite grönt som man kan äta i sommar på altanen. I ett mindre växthus är tanken. Skulle vilja pröva odla gurkor, tomater och lite andra saker bland annat. 
(null)

(null)

Imorgon ska Nicolina få gå på bio, för första gången. Vi ska se på bamse & vulkanön. Så mysigt ❤️🥰