Igår fyllde världens bästa lillasyster 15 år! <3 Men vi hade tyvärr inte möjlighet att fira henne då vi var i Jäckvik, och åkte hemåt kring lunchtid. Sedan skulle Johan jobba dagen efter, så både han och jag ville bara hem och packa in allt samt få in all fisk. 
 
Vi hade en lyckad resa till Jäckvik, vi kom dit förra måndagen och tog en kort fisketur på kvällen där vi eller Johan fick 3 sikar. Senare på kvällen var det bara invänta att det skulle bli tisdag morgon, så att vi kunde åka mot Vuoggatjålme där vi skulle åka helikopter upp till Guijaure. 
 
 
När vi åkte helikopter så var alla sjöar vi passerade spegelblanka och helikopterpiloten berättade för oss att det sällan händer att alla sjöar är spegelblanka. Men direkt när vi kom fram till stugan packade vi in, bäddade sängen och sedan tog vi fiskeutrustningen för en tur på vattnet. Vi hade en rejäl fiskelycka första dagen/kvällen. Totalt av våra två dagar på vattnet så fick vi med oss 24 fina rödingar, och det var spegelblankt i alla dagar vi var där. Vi missade ösregnet som varade i ca 1 timme då vi var i stugan för lunch, och passade på att vila lite. 
Både tisdag och onsdag bara rusade iväg, vi hade det så trevligt och mysigt tillsammans. Men sjukt varmt i vårt lilla rum, var som 1000 grader varmt ungefär. Sedan kunde vi inte öppna några fönster då det bara skulle surra med en miljon mygg då, så vi fick härda och bara invänta att torsdagen skulle komma så vi fick duscha igen. 
Var lite tråkigt att lämna detta ställe, men om ungefär 3-4 år så åker vi nog tillbaka igen <3
För då har vi sparat ihop lite pengar och vill ha mer rödingar! 
 
Torsdag åkte vi tillbaka till Jäckvik och packade in all röding i frysen så fort som möjligt, sedan var det ut för mer fisketurer. Både för öring och sik/abborre senare på kvällen, jag fick en stor abborre och en sik den kvällen. Fredag och lördag fiskade vi med båtar efter abborre, vi fick inte lika mycket som förra året men det var helt okej med fisk för hela resan. När vi kom hem på söndag kväll delade vi på fiskarna vi fått, och det blev 9 påsar med abborre och 5 sikar, sedan fick Johan 1 liten öring och tillsammans fick jag och Johan 24 rödingar. Så nu kan vi äntligen äta go röding igen! 
 
Är redan taggad inför nästa års fiskeresa till fjällen med mina fina <3