Snart har den första månaden redan passerat på det nya året. Helt galet vad det har gått fort. 
Den andra januari fick Nicolina testa lite skidor. Hon fick ju faktiskt ett par av sin mormor och ett par skidor av sin farmor i julklapp. Men det gör inget med dubbla skidor. Hon tycker det är roligt att få åka i spåren! Nu skulle man själv haft ett par skidor att åka med med henne i spåren när hon blir äldre. 
 
Men veckan efter nyår hade varit, packade jag bilen och tog med mig Nicolina till Hemavan över en helg. Det var bara en snabb visit och umgås med familjen, tyvärr var det riktigt kallt. Vi hade ca -35 under vår vistelse så tyvärr kunde vi inte vara ute så mycket som vi hade hoppats. En annan gång helt enkelt. Men vi gjorde andra saker och hade roligt ändå. Men när min bil inte startade så blev man lite orolig, tänkte där och då att nu kommer vi inte kunna åka hem igen. Men det löste sig hur bra som helst. Tur man är flera som är med en och att man hjälper varandra att lösa problem. Så tacksam! 
 
Under samma helg tävlade Chivas sin allra första agilitytävling för det här året och av 8 lopp tog han 7 stycken 1a placeringar.. Helt galet, alltså han fick 7 SM pinnar på en och samma helg. GALET! Nea som också tävlade blev 1, 2, 1 & 2.. Bra jobbat av Johan den helgen. Som även han hade sjukt kallt och - 30, där han var i Piteå. Huvva! Så därför är det så sjukt många rosetter.. 
 
Jag och Nicolina har även hälsat på hos Jenny i början av året. Vi avslutade med en liten tur till en backe för att åka pulka/ skrana. Det tyckte båda tjejerna var fantastiskt roligt! 
 
Sedan har det varit jobb och jobb för min del. Man har verkligen kommit in i sina rutiner igen efter julledigheten. Så i lördags ville jag åka på någon ny lekpark med Nicolina. Vi hittade en bakom Nolia i stan. Vi var där ett tag och åkte sedan hem för att göra lite lunch. Sedan vände allt på kvällen. Jag började frysa som bara den, tog tempen och insåg att jag började ha feber. 38 grader.. Jag tog två alvedon efter jag hade nattat Nicolina. Sedan var jag tvungen att skriva till jobbet när jag vaknade på söndagsmorgonen. Att jag inte alls mådde bra. Feber, hosta, lite ont i halsen. Sedan har jag även haft ont i huvudet, varit sjukt trött. Knappt orkat laga middag. Men har verkligen haft fina nära och kära runt omkring mig som ställer upp för att köpa hämtmat utanför min dörr. Eller köper extra saker som lite godis eller gofika när jag skrivit en lista. Så gulligt av er! Tack. Jag är så ovan att be andra göra saker för mig och åka på affären bara för jag inte får eller ska göra det. När jag började känna mig lite piggare för att kanske börja jobba igen? Hade dock skrivit till jobbet redan att jag funderade på att vara hemma veckan ut för att ta det säkra före det osäkra. Då kom mitt resultat på kvällen.. Såklart är jag positiv. Vi har hållit oss hemma sedan i lördags, och självklart efter jag hade tagit testet. Men jag hade det nästan på känn att jag skulle ha covid. Då jag haft typ alla symtomer som man typ kan ha.. Det som varit på slutet är att jag känner att lukten och smaken har blivit lite förändrad.. hoppas den kommer tillbaka fort. En sista grej jag upplevt som jag tycker är lite, eller rätt så obehaglig. Är att min arm gör ont ibland.. Det är som att det värker till riktigt ordentligt. Försökt att ta alvedon men det har inte hjälpt ett dugg. Nu ska jag testa voltaren och hoppas det symtomet slutar så fort som möjligen. För det har hållit på i ca ett dygn. Även om det inte värker konstant hela tiden, utan det kommer och går inprincip hela dagen. Så man vet aldrig när det kommer. Så sjukt frustrerande! Men annars mår vi båda bra och det går ingen nöd på oss. Vi längtar tills vi kan träffas igen helt enkelt.
 
Vi skulle ju fira Agnes nu till helgen. Men jag vågar inte chansa att jag inte smittar någon, även om jag får "gå ut". Men jag stannar då hemma någon ytterligare dag för att verkligen se till att ingen fler blir smittad. För det är ingen rolig sjukdom att få. Inte när man får känna smärta då och då. Lider med andra som haft mer ont än jag. Huvva! 
 
Men något annat roligt som jag och Nicolina gjort under den här perioden. Det är att krossa pepparkakshuset. Nicolina fick ta sin lilla hammare och slå sönder och äta några bitar. Självklart ville hon typ bara ha godisarna som vi hade limmat fast. 
 
I april blir Nicolina 3 år. Stoppa tiden, hur galet är inte det! Så redan nu börjar jag fundera vilken typ av tårta jag vill göra till henne. Hon har några favoritfilmer just nu, så hon kommer få vara med att bestämma och tycka till vilken tårta hon vill ha. Så får jag hoppas den blir bra. Man vill ju ändå bli bättre och träna på att göra fina marsipantårtor. 
Förra årets tårta 
 
Inspiration till årets tårta.