Jag brukar alltid skriva en sammanfattning utav året som gått. 
 
I mitten av januari, fredag den 13e så flyttade Nea in till oss. Världens gulligaste, sötaste lilla busfrö. Full fart och bus hela tiden 😍❤. Hon var en kaxig liten Donna som skulle bestämma över Chivas och trodde hon var störst. Båda våra hundar har nu flyttat in till oss fredag den 13e. Men Nea älskade att gömma sig eller springa in i kartonger när hon var valp. 
 
 
Empericals First Lady "Nea" 
 
 
 I februari fick vi (eller Johan) hämta ut bilen som han beställt (vår nya bil). En Skoda superb 🤗 🚘. Förutom jobb så var det fullt upp med att skriva examensarbetet tillsammans med Frida. Examensarbetet trodde vi skulle gå fort, så vi tänkte att det skulle va klart i feb - mars senast. Men vi skickade in allt i april/maj. För det tog verkligen längre tid än vad vi hade tänkt. 
 
 
Under tiden vi skrev på examensarbetet så skickade jag ut mitt CV till några skolor i närheten. I början av Mars hörde tre rektorer av sig rätt så snabbt till mig. Fick komma på två intervjuer rätt så fort. Den första intervjun jag var på sa rektorn direkt att i nuläget behövde dem inte personal, men att hon skulle höra av sig om det skulle bli ledigt. Det gick bara några dagar så ringde nästa rektor upp och bokade in ett möte för en intervju. Efteråt kändes det mycket bättre än första intervjun jag hade. Dock ville han inte lova eller säga för mycket då det var bara att vänta på svaret. Visste inte om det skulle ta en vecka, eller flera veckor. Men tillslut skulle jag få mitt besked, jag var på väldigt mycket att jag fortfarande var intresserad utav jobbet. Så en månad efter att jag var på intervjun ringde rektorn till mig på skärgårdsskolan och sa: 
- Det var väldigt många som har sökt den här tjänsten, och tyvärr kan jag inte erbjuda dig en tjänst för tillfället. Det var en annan som fick din tjänst då hon har mer erfarenhet. Men det kanske finns en annan möjlighet, vill du att jag hör av mig isånna fall? 
- Ja, gärna!
 
Det gick knappt en månad innan rektorn på skärgårdsskolan ringde upp mig igen. Precis när han ringde mig satt jag hos Frida och skrev på examensarbetet. Han berättade för mig att han hade en tjänst att erbjuda om jag fortfarande var intresserad. Det fanns en klasslärartjänst åt en åk 2. Då den läraren skulle ta tjänstledigt för att pröva ett nytt jobb. Men att jag skulle få en provanställning (vikarie) för den tidigare läraren. Sedan skulle jag bara vänta hur hon ville göra. Om hon ville komma tillbaka till sin tjänst eller fortsätta på det nya arbetet. 
Så jag sa att jag ville fundera till nästa dag, och sedan berätta om jag ville ha jobbet eller inte. Sedan skickade jag iväg ett sms till Johan: 
- Ska vi äta ute ikväll, jag bjuder!
Så vi firade mitt nya jobb på en Kinarestaurang i stan 🤗. Dock innan jag skrivit på, men jag var så glad att jag skulle tacka ja till jobbet. Jag kände att det var skönt att få jobbet nära där man bor (granne med skolan), samt skönt att ha ett fast jobb innan man tagit examen. Kunde inte blivit bättre.  
Förutom ett jobberbjudande i Maj så blev jag och Frida klara med vårt examensarbete. Samt så tog vi en avslutningsmiddag med klassen på Rex, riktigt trevligt hade vi! 
Sedan blev det Juni, sommaren började med att jag tog lärarexamen den 3e Juni. Det firades med en stor fest för mina nära och kära. Jag hade bjudit på smörgåstårta och egna jordgubbstårtor. Är så stolt över mig själv att jag klarat av 4 år på universitet. Fått mig ett jobb innan jag ens gått ut skolan. Så mitt "sommarlov" kunde inte börjat på ett bättre sätt. Dock så har jag mestadels jobbat (hela sommaren), åkt på utställningar och farit på agilitytävlingar eller fiskat. För varje dag innan jag började jobbet så tränade jag Chivas på slalom. En gång varje dag i ca 1-2 veckor. Sedan satt det, men då tränade vi även efter arbetet båda två. Då vi ville tävla lite senare under sommaren/ året. 
 
I Juli åkte vi på vår årliga resa till Jäckvik. Men nytt för hundarna var att dem skulle få följa med på en helikopterresa till vuoggatjålme. Världens finaste och mysigaste ställe 😍. Synd att det kostar en del att göra!(ca3-4 tusen per person) Men det är värt varje krona, den här resan var helt magiskt. Det var helt spegelblankt på ALLA vatten när vi åkte över sjöarna i helikoptern. Han som körde helikoptern sa att han har kört i över 20 år men aldrig sett att det är spegelblankt på alla vatten samtidigt. En helt oförglömlig resa! Men vi fick med oss hem drygt 20 rödingar 🤗. Så nog fick vi massa fisk efter vår årliga fiskeresa. Skönt att få koppla av i naturen, uppe i fjällen med mina finaste. 
 
 
När man kom hem igen var det fullt upp med arbete, utställning och ännu mer agilityträning. Men det blev inte allt för mycket jobb i augusti då jag påbörjade min lärartjänst den 11e augusti. Blev att fixa i klassrummet, städa, fixa iordning inför klassen skulle börja om. Sedan blev det teambuilding på Boda Borg för att arbeta tillsammans i arbetslagen. 
 
Så från att jag började mitt nya jobb på skolan, har jag jobbat extra (få gånger på storsjöhallen). Samt åkt på utställningar och agilitytävlingar runt om i Sverige. Men Nea har haft ett bra utställningsår tills hon hamnade i sin "spökperiod" och började på löpa för första gången. Så från ca 5 månader till 13 månader har hon varit knasig, dryg och rädd för allt från plast till människor. Men nu börjar Nea bli sig själv igen, äntligen. 
 
I I år har vi faktiskt börjat tävla med Chivas också, satsat hårt på agilityn då det är hans gren. Vi började lite smått med tävlingar i närheten, t.ex. holmsund, ön, Nordmaling. Vissa har varit inofficiella andra officiella. Det har faktiskt gått riktigt bra för honom detta första agilityår, och vi har kollat upp fler tävlingar för nästa år! 
För utav de 15 starterna vi haft detta år (både hopp och agilityklass) så har vi fått: 
  • 5 Felfria lopp. 
  • 3 pinnar i Hoppklass 1 (nu kan vi tävla i klass 2)
  • 1 pinne i agilityklass 1. 
  • 8 i mål (vissa med 5 fel eller mer, men utan att vi blivit diskade)
Resultat för Inofficiella agiligytävlingar
2a i Holmsund 8/8 (lätt klass) 2/11
 
Resultat för Officiella agiligytävlingar
1 a i Sundsvall 26/11 hoppklass 1 (1/16) 
2a i Piteå 10/12 agilityklass 1 (2/11)
3a i Nordmaling 01/10 hoppklass 1 (3/14) 
3a i Sundsvall 26/11 hoppklass 1 (3/15)
4a i Nordmaling 01/10 hoppklass 1 (4/14)
4a i Piteå 09/12 hoppklass 1 (4/12)
5a i Piteå 10/12 agilityklass 1 (5/13)
5a i Nordmaling hoppklass 1 (5/14)
 
 
 
 
Sedan har nog December varit en fantastisk bra månad. Eftersom jag hade mitt medararbetarsamtal och då fick skriva på ett nytt anställningsavtal. Samt att jag fick veta att jag ska få följa min klass till åk 3, alltså 1 år till! Så grymt glad att jag får arbeta kvar i samma klass nu när man lärt känna eleverna 🤗😍.