Redan i torsdags kände jag mig lite seg i kroppen. Så blev skönt med en fredag, äntligen helg och få vila ut. Men efter jobbet i fredags så var jag tvungen att gå förbi storsjöhallen för att fixa med mitt personalkort.
 
Men i fyra år jobbade jag på storsjöhallen, så där hade jag ett personalkort där jag kunde passera alla dörrar. Så i somras gjorde jag min "sista" sommar på storsjöhallen i restaurangen, då jag blev utbildad grundskolelärare i juni. Samtidigt som jag blev klar med utbildningen så fick jag även en "fast tjänst" på en skola väldigt väldigt nära där jag bor. Så jag slutade att jobba på storsjö efter juli, och började min nya lärartjänst i mitten av augusti. På skolan så använder sig lärare utav likadana kort som jag haft för att komma in i dörrar, men framförallt att kopiera. Så inför terminen skulle jag fixa ett nytt kort för skärgårdsskolan, men då kom det fram att jag redan hade ett kort. Så jag fick ha kvar samma men bara se till att allt skulle fungera på skolan. Så jag fick ringa samtal, men tillslut fick jag iordning mitt kort! Tills i fredags, när vi skulle ha en dansworkshop och jag inte kunde komma in i en sal. Då pratade jag med vaktmästaren på skolan som berättade att mitt kortnummer inte stämmer med skolan. Som svar fick jag att mitt kort inte går att koppla till alla lokaler då jag inte har "rätt" kortnummer. Det är för att du har jobbat på storsjöhallen och det kortet som du har går inte att koppla hit till skolan, då måste du fixa ett nytt kort. Så nu är det kortet som du har spärrat för du kommer inte att ha någon nytta utav det, så det kommer du inte behöva längre. 
 
Jag blev lite irriterad att de hade spärrat mitt kort direkt, utan att de frågade mig innan om det. För jag berättade att jag inte kommer att ge tillbaka det kortet då jag (kanske) kommer jobba extra på storsjöhallen när det krisar. Jag vet att jag INTE behöver jobba extra, jobbar redan 100% men jag känner att om de behöver hjälp och jag inte har något annat för mig så kan jag jobba något extra pass. Jag ska faktiskt jobba ett pass redan nu som jag har bokat in i min kalender, är på höstlovet på torsdagen 10.30 - ca 15.00. Jag är nöjd över att vara ledig helgerna, sedan är jag inte någon person som klagar om jag får jobba 2 veckor i rad. Utan jag jobbar gärna 100% och någon % extra nu när jag kan och orkar det, man måste väl passa på medans man är ung. 
 
Förutom jobb, så har jag varit riktigt förkyld hela helgen. Så hela helgen har jag tagit det lugnt och försökt att prata så lite som möjligt. Eftersom min röst har varit sådär sedan i fredags, men i lördags blev den värre. I lördags gick jag förbi apoteket för att köpa något som kunde hjälpa min röst att bli bättre än vad den är. Hon i kassan sa åt mig att jag skulle äta och dricka varmt, sedan vara tyst för att underlätta. Men har inte varit det lättaste! Tur man har ett jobb som verkligen kräver bra röst, och att man ska prata hela tiden. 
 
Ikväll bjöd vi grannarna Kim och Tobias på en riktigt god älggryta med pressad potatis och blåbärspaj till efterrätt. Så nu är man mätt och belåten, strax blir det en promenad med hundarna <3